Help… De zomervakantie komt eraan!

Een gekke titel. Zomervakantie, eindelijk! We wachten er al weken op… Toch kan het ook soms stressvol zijn. Waarom? Nou, daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Bijvoorbeeld: de dagelijkse routine die wegvalt. Routine geeft vaak rust. Nu iedereen niet meer op tijd ergens moet zijn, kan dit betekenen dat die structuur, en dus die georganiseerde rust, wegvalt. Het kan moeilijk zijn hiermee om te gaan. En dat is waarom wij een aantal tips op een rijtje hebben gezet.

·       Maak afspraken onderling. Zo kan een bijbaantje voor jouw kind (en dus voor jou 😉), bijvoorbeeld, meer routine brengen. Een paar dagen in de week, op vastgestelde tijdstippen. Dat kan helemaal geen kwaad! En hoe fijn is het dat hij/zij leert zijn/haar eigen geld te verdienen.

·       Niet te veel pushen. Het is tenslotte vakantie. Wil jouw puber heerlijk een gat in de dag slapen? Lekker laten! Jij maakt je geen zorgen, hij/zij maakt zich geen zorgen. Kortom: geen stress.

·       En dan komen we direct bij jezelf: ook jij hebt vakantie. Wat zou jou op dit moment gelukkig maken? Even relaxen in de zon? Eindelijk dat boek uit lezen? Ga er even goed voor zitten en, heel belangrijk: GENIET!

Fijne zomervakantie allemaal!