“Slaap Puber, Slaap…”

Lekker slapen! Voor de meeste mensen is het heerlijk om na een lange dag onder de lakens te kruipen en hun ogen rustig te sluiten. Voor jouw puber kan dit echter niet het geval zijn. Hoe ouder ze worden, hoe later ze moe worden. Toch hebben ook zij voldoende, namelijk zo’n negen uurtjes, slaap nodig. Wat gebeurt er vervolgens? Juist, de volgende ochtend komen ze té laat hun bed uit. En dan begint de ellende… 😉

Daarom geven wij jullie een aantal tips om de “pijn” te verzachten:

1.     Leg uit! Geef aan dat zijn/haar patroon inderdaad zal veranderen, maar dat genoeg slaap belangrijk is: je voelt je beter, je kunt je beter concentreren, etc. Benoem de voordelen van slaap aan hem/haar.

2.     Beweeg! Dit kun je ook samen doen. Nog even een rondje met de hond wandelen, gezellig samen een blokje om. Voldoende beweging zorgt ervoor dat jouw puber beter zal slapen (én jij waarschijnlijk ook!).

3.     Veel beeldschermen kunnen switchen naar de Night Shift functie. Hierdoor worden de kleuren op het scherm warmer en dit kan bijdragen aan voldoende nachtrust. Het liefst pak je die telefoon, laptop, tablet natuurlijk in de avond af. Maar dit blijkt niet altijd mogelijk, toch? Op deze manier kan er in ieder geval al een verschil worden gemaakt.

Soms is er net wat meer ondersteuning nodig bij het vormen van een verantwoordelijk dag- en nachtritme voor jouw puber. Bij Intensoplus Geleen helpen we jou graag verder, dit kunnen wij samen met jullie aanpakken. Is dit wellicht iets voor jullie? Neem vooral vrijblijvend contact met ons op. Dit kan telefonisch (046-4106064), maar ook per mail (info@intensoplusgeleen.nl). We horen graag van jullie.