Executieve functies verbeteren

Het zelfstandig beginnen aan taken, het kunnen stellen van prioriteiten, het erbij houden van de aandacht, het kunnen maken en/of volgen van een planning. De een kan het beter dan de ander. En dat is ook helemaal niet erg!

Toch kan het voor jouw kind vervelend zijn als zijn/haar executieve functies relatief zwak zijn. Zo lijkt het vaak alsof hij/zij uitstelgedrag vertoont of een taak vermijdt, snel afgeleid is, veel dingetjes vergeet of iets niet op tijd inlevert. Vaak beïnvloedt dit het leven van je kind op school, maar ook daarbuiten. Zo kan hij/zij soms niet aan bepaalde verwachtingen voldoen of kan het een negatief effect op zijn/haar zelfbeeld hebben. Dat is natuurlijk helemaal niet fijn.

Wat interessant is, is dat deze functies wél kunnen worden versterkt! Deze vaardigheden kunnen namelijk verder ontwikkeld worden. Dit kun jij als ouder doen, door bijvoorbeeld externe structuur te bieden, schema’s te maken en je kind te stimuleren om te beginnen aan taken. Toch zijn er ook kinderen die wellicht meer richtlijnen of steun nodig hebben. Bij Intensoplus Geleen kan jouw kind een handje worden geholpen, door zwakkere vaardigheden samen aan te pakken en hierin zelfstandigheid te creëren. Spreekt dit jou aan? Neem vooral vrijblijvend contact met ons op om te bekijken wat wij voor jullie kunnen betekenen. Dit kan telefonisch (046-4106064), maar ook per mail (info@intensoplusgeleen.nl). We horen graag van jou!