Voor de eerste keer op jezelf wonen!

Zelf kiezen wat je gaat eten, zelf bepalen hoe laat je gaat slapen en opstaat, niet meer de afstandsbediening met je ouders hoeven delen… Wat een voordelen heeft het toch als jij op jezelf gaat wonen! Toch zijn er ook een heleboel dingen waar je aan moet denken, voordat je deze stap daadwerkelijk gaat zetten. Daarom hebben wij voor jou kort een aantal puntjes op een rij gezet!

1.     Sparen, sparen en nog eens sparen.

Geniet er nog even van dat jij zelf nog geen boodschappen hoeft te doen en spaar! Zo heb jij dadelijk een mooi bedrag dat jij kunt gaan uitgeven aan alle spulletjes die je gaat verzamelen voor jouw eigen ruimte.

2.     Leer vaardigheden aan.

Nog nooit zelf de was gedaan? Handig als jij weet hoe die prul werkt! Daarnaast is het ook prettig voor jezelf als je weet hoe je die lekkere spaghetti van je moeder zonder hulp moet maken (en natuurlijk fijn als je je vrienden, die op bezoek komen, enkel een boterham met chocopasta weet aan te bieden😉).

3.     Adres wijzigen.

Handig als de post bij jouw nieuwe thuis aankomt, zodat jij hier zelf controle over hebt.

Nuttige tips, toch? Er komt echter meer kijken bij het zelfstandig wonen en het is écht niet gek als je de eerste stappen niet helemaal alleen weet te zetten. Ook hiervoor kun je bij Intensoplus Geleen terecht. Door middel van coaching leer jij wat er allemaal komt kijken bij het wonen op jezelf. Lijkt dit je wat? Neem vooral vrijblijvend contact met ons op om te bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

We horen graag van jou!